Met inzetbare technologie lukt het ons vaak om acute problemen van klanten ad hoc op te lossen.

Wij bewaren ‘overbodige’ technologie namelijk in ons magazijn, voor het geval dat er zich een situatie voordoet waarin die apparatuur opeens héél goed van pas komt!

Falco Networks laat niets en niemand aan zijn lot over. Mocht één van onze engineers een probleem hebben waar hij zelf niet uit komt, dan schieten zijn collega’s hem altijd te hulp. We doen er alles aan om de ander – en uiteindelijk het eindresultaat – naar een hoger niveau te brengen. En bij onze klanten is dat niet anders. Inzetbare technologie helpt daar heel goed bij.

Toekomstbestendige netwerken

Het komt wel eens voor dat een organisatie ooit voor een bepaald netwerkontwerp heeft gekozen waar specifieke componenten bij hoorden. Iets wat dé belofte voor de toekomst ging worden. Maar wat uiteindelijk toch niet zo’n daverend succes werd als dat het bedrijf en de leverancier van tevoren dachten. Tja, daar zit je dan met je netwerk waar je vervolgens geen verbeteringen meer op kunt laten uitvoeren… 

Met dergelijke situaties komen klanten soms bij ons terecht. En wij helpen ze vervolgens om een netwerk te ontwerpen dat wél toekomstbestendig is, en waarvan we zeker weten dat we er ook nieuwe technologie op kunnen toepassen. Maar goed, in dat geval raken er vaak wel verschillende apparaten overbodig. Specifieke spullen die niet zomaar in het nieuwe ontwerp kunnen meedraaien. Wat wij daarmee doen? Heel simpel: opslaan in ons magazijn. 

Wat bedoelen wij met inzetbare technologie?

Deze opgeslagen producten beschouwen we als ‘inzetbare technologie’. Want dat de apparaten in een bepaald netwerk niet meer kunnen meedoen, wil niet zeggen dat ze niet goed meer functioneren. Voor ons zijn ze enorm nuttig, omdat we ze soms bij acute problemen kunnen inzetten.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een klant een probleem heeft met het netwerk, waarbij er een apparaat uitvalt. In zulke situaties moet er snel gehandeld worden, want de infrastructuur ligt plat en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Wij kijken meteen in ons magazijn met inzetbare technologie of we toevallig een device hebben liggen die het probleem ad hoc kan verhelpen. Op die manier kan het netwerk van de klant meteen verder draaien en zijn de consequenties van de storing zo minimaal mogelijk. Vervolgens gaan we op zoek naar een oplossing op de lange termijn. Maar op dat moment is de klant echt uit de brand geholpen, met ook nog eens een uniek reddingsmiddel. Wij zijn er enorm trots op dat wij dit kunnen bieden.

Ga voor een feilloos werkend netwerk

Had jij ook liever gisteren dan vandaag een quick fix aan je netwerk gehad? Of heb je behoefte aan hoogstaande netwerkkennis van onze network engineers om je IT-omgeving helemaal toekomstbestendig te maken? Mail dan naar info@falco-networks.com en dan spreken we elkaar gauw.